Kräftmys
I går hade jag och hjärtat 3,5 års dag. Det firade vi med att äta kräftor och skaldjurspaj. Pajen blir supergod och är inte alls svår att göra, här kommer receptet:
Pajdeg
3 dl | vetemjöl |
---|---|
150 g | smör |
2 msk | vatten |
Fyllning
1 st | lök, gul |
---|---|
150 g | haricots verts |
1 msk | smör |
300 g | räkor, skalade |
200 g | krabbkött |
100 g | musslor, avrunna |
4 st | ägg |
4 dl | mjölk |
1 dl | dill, hackad |
1 tsk | salt |
2 krm | peppar |
Tillbehör
gräddfil och citronklyftor
Tillagning
1. Blanda smör och mjöl, tillsätt vatten och arbeta snabbt
ihop till en deg, gärna i matberedare.
Kavla ut eller tryck ut den på botten och högt upp på kanterna i en pajform ca 24 cm i diam med löstagbar kant. Ställ kallt ca 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 200°. Nagga skalet med en gaffel. Grädda ca 15 minuter mitt i ugnen.
3. Klyfta löken, rensa bönorna. Fräs lök och bönor i smör.
4. Blanda grönsakerna med skaldjuren, lägg i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk med finhackad dill. Salta och peppra.
5. Häll äggstanningen i pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 minuter, tills
fyllningen stannat. Servera med en klick gräddfil och några citronklyftor
Receptet finns även att hämta på alltommat.se
Puss maggie
ihop till en deg, gärna i matberedare.
Kavla ut eller tryck ut den på botten och högt upp på kanterna i en pajform ca 24 cm i diam med löstagbar kant. Ställ kallt ca 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 200°. Nagga skalet med en gaffel. Grädda ca 15 minuter mitt i ugnen.
3. Klyfta löken, rensa bönorna. Fräs lök och bönor i smör.
4. Blanda grönsakerna med skaldjuren, lägg i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk med finhackad dill. Salta och peppra.
5. Häll äggstanningen i pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 minuter, tills
fyllningen stannat. Servera med en klick gräddfil och några citronklyftor
Receptet finns även att hämta på alltommat.se
Puss maggie
Kommentarer
Trackback