Dagens middagstips!

Var lite sådär sugen på att testa på ngt nytt i matväg igår. Oftast kör man ju på med samma rätter overandover eller hur? Visste att jag ville ha ngt med kycklig och det fick gärna gå snabbt att tillaga, det var ju ändå fredag och tröttheten var påtaglig.
Surfade in på icas sida och sökte recept och hittade detta och det må jag säga var en riktig fullträff!!
Som vanligt ändrade jag lite men det blev supergott!!

Istället för gul lök hade jag charlottenlök som är lite mildare och vitlöken skippade jag helt.
Sen hade jag kycklingbröstfilé men det kan ju kvitta!
Oliverna hoppade jag oxå över, varken jag eller sambon är så olivglada.
Däremot kryddade jag till det hela med en stark ölkorv som bara fick värmas med på slutet.
Och lite mango-chutney för efter att ha haft i skalet av en hel citron var det ganska syrligt och behövdes sötas upp lite.

Pasta med kyckling & citron-och basilikasås

  • 400 g pasta av valfri sort (jag tog färskpasta)
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 dl vitt vin (kan även vara gott i ett glas vid sidan om grytan)
  • 3 dl "kraftig" kycklingbuljong (3 dl vatten + 1 msk fond)
  • 2 dl lättcrème fraiche
  • 1 citron (skalet)
  • 1 kruka basilika
  • olivolja till stekning
  • salt. nymalen svartpeppar
  • svarta oliver till garnering
  • Gör så här

    1. Tillaga pastan enligt anvisning på paketet.
    2. Skär kycklingfiléerna i grova bitar. Bryn dem i lite olja. Salta, peppra och ställ åt sidan.
    3. Skala och hacka vitlök och gul lök. Fräs i olja i en vid kastrull utan att det tar färg. Häll i vin och buljong. Låt sjuda tills hälften återstår.
    4. Rör i crème fraiche, rivet citronskal och bladen från basilikan. Mixa slätt med en stavmixer.
    5. Låt kycklingen sjuda 3-4 minuter i såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och garnera med svarta oliver.

    Kan verkligen rekommendera denna rätt. Sambon tog om två gånger och han är kräsen om ngn!
    Vi drack skumpa till, det kan jag verkligen rekommendera, fast å andra sidan så blir det mesta smarrigt i den kombinationen.

    Ikväll ska vi låta någon annan laga maten, restaurang o bio står på agendan. Nice efter en hel dags lördagsjobb och några trista pannkakor utan tillbehör till lunch... planering tror jag det kallas...

    Lina


    Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0