Snart flyger vi iväg till värmen!

Om några timmar åker vi till flygplatsen, tog en lååång powernapp nu i kväll så att man är hyffsat pigg. Är ivrig som ett barn på julafton! Hejdå Lina och bloggen, vi ses när jag kommer hem.
 
 
Maggie

Lyllo Maggie!!

Jaha Maggie! Då sitter du väl snart på ett plan till underbara Turkland!!!
Shit så avis jag är, hade mer än gärna gömt mig i din resväska, jag lovar jag väger inte sååå himla mycket..hihihi;)
Så här såg det ut när jag var i Turkiet
Underbara solnedgångar
 
Trötta kisekatter
 
Heta grabbar på playan...
 
Butiker med verkligan ALLT!
 
Underbara vyer
 
Ha det gott Maggie och njut i mängder!!!
Kram Lina
 
 

Svenska Hollywoodfruar!

Jag missade när det gick på tv så jag har kollat in reprisen nu. Men shit alltså den där Gunilla är ju inte riktigt klok i huvudet. Hon tror på riktigt att det är hon som är the big star för att hon får så mycket uppmärksamhet men hallå!!! Folk skrattar ju elakt åt henne. Det som är bra med att kolla på play är ju att man kan spola förbi allt som handlar om henne och hennes "begåvade" barn. Nej nu var jag taskig, tösabiten kan ju inte hjälpa vem hon fick som mamma.
 
Vem är din favorit?
Jag gillar Maaaarrriiiiiia för hon pratar så roligt och verkar vara cool. 
♥Lina
 

Jajjemen!

Jag sticker till Turkiet på lördag, därför har det varit och är dubbelt upp med skolan, man vill ju gärna slippa ligga på stranden och läsa så mycket, fast lite böcker måste jag nog ändå ta med.
 
Jag fyller även jämnt nästa vecka så det är lite därför också som jag flyr landet. Vi har planerat sen länge att vi skulle åka iväg när jag fyller , först var det tänkt att vi skulle åka på en weekend till London men eftersom det har varit så himla regning i sommar så drar vi till solen i stället! Ska bli super skönt!!!
 
 
 
 
Maggie
 
 
 
 

Kanske en sånhär

till hösten?
Den kommer från Soaked in Luxury och kostar 1299:- och är väldigt söt tycker jag!
Det är väl iofs lite opraktiskt med en så bar krage. Men med en rejäl scarves kan det ju funka!
Snyggast hade klart varit med en såndär stor krage som är lite oformlig typ som denna från ICHI för 899:-
fast den färgen gillar jag inte!
Denna från Object för 999:- är oxå fin men jag vill nog ha ngt med hundtandsmönster eller iallafall ngt mönster eller ngn kul färg. 
Och hur söt är inte denna från Mexx för 1699:- med en rosett. 
 
Det finns många fina höstkappor att välja på nu!
 
♥Lina

hösten närmar sig..

Ja, nu drar jag verkligen ut på mina sista semesterdagar. Vill inte att det ska ta slut. Kan helt klart tänka mig ett par veckor till o bara få slappa och ha det gott!!
Skulle egentligen inte börjar jobba förrän på tisdag men efter att ha tackat nej till att jobba i princip hela denna veckan insåg jag att de har kris utan mig och ställde upp med att börja på måndag istället!
Jaha, då får man kanske börja inse att det är HÖST!! Fan oxå, sommaren som precis hann komma och dra igen illa kvickt! Men jag skall absolut inte klaga, har fått några fina dagar på stranden med Mamsi och kompis. Men mycket vill ju såklart ha meeeer!!! Nej en resa till exempelvis Turkland som jag har hört att Maggie ska, hade jag inte tackat nej till just nu. 
Det enda man just nu kan se fram emot är alla härliga höstkläder som dimper ned i butikerna. Murriga färger och stickade tröjor, höga stövlar och lager på lager. Hur ska DU se ut i höst?
Nu ska jag surfa runt lite och få inspiration inför hösten!
♥Lina
 

dagens boktips

Jag har klämt två böcker nu och en var lättläst och oväntat bra medans den andra var liiite trög... 
Denna av Carolina Gynning var faktiskt oväntat bra, både spännande och intressant. Man fick absolut en tanke om att hon har levt ett liknande liv innan. Knark, sex och pengar är huvudämnena i denna thriller.
 
Nummer två var denna av Mons Kallentoft. Ganska lik de andra han har skrivit men lite väl mycket prat från de döda... Sen måste jag säga att den påminner en hel den om Anna Janssons stum sitter guden som handlar om ett midvinterblot!!!
 
Kopia eller original?
Visst kan ni som läst båda hålla med om att det fin en hel del likheter?
 
Lina
 
 

Lite update

Nu har skolan dragit igång, sitter för närvarande och pluggar Fysik, attans vad svårt det är. Ja så mycket fritid kommer jag inte att få nu så det blir nog sparsamt med bloggande från min sida, men jag dyker upp lite då och då.
 
 
 
 
 
Nu ska jag dyka ned i boken igen!
 
 
 
Maggie

pysselprojekt

Ja, även om det är lockande att bara hänga på playan hela semestern kan man ju passa på att pyssla lite nu när det finns tid! Jag har gjort lavendelgömmor och hängt i garderoben. Doftar härligt och enligt kärringknepen ska de även hålla odjuren borta! (undrar om de menar stora monster eller vad?)
Det var rätt pilligt...
Först tar man en bukett lavendel och binder ihop.
 
Sen böjer man upp stjälkarna utan att bryta dem.. hehe och sen börjar man "väva" med exempelvis ett sidenband eller ngt annat fint band man har. Jag hade bara lite sidenband så nummer två fick spets istället.
 
Pillepill kan man lugnt säga..
 
Och såhär fint blir det när det är klart!!!
Tadaaaaa!!!
 
 
 
Lina
 

Borstahusen

Ännu en vacker dag med strand och bad (för vissa inte för mig;)
Det som är skönt med att ha sen semester är ju helt klart att man får mycket strand för sig själv och slipper att sicksacka mellan handdukar och skrikande ungar.
 
Lina

Ny termin på ingång

Hjälp vad sommaren gick fort, som alltid. En sommar som har kantats av både härliga sommarminnen men också av tunga saker som tyvärr hör livet till...
 
Men nu tar vi nya tag för om några dagar börjar min sista termin på komvux. Kan inte fatta att det bara är en termins pluggande kvar och sen är jag där, vid mitt mål, äntligen kan jag med stolthet ta emot mitt slutbetyg som jag har slitit så hårt för!
 
Jag tror dock att den här terminen kommer att bli den tuffaste! Men samtidigt så är målet så nära så  jag får ha det som morot. Jag ska läsa fysik A 150 poäng, Svenska C 100 p, Engelska B 100 p och Psykologi B 50 p den här terminen. Jag ska även göra högskoleprovet ytterligare en gång för att öka mina chanser till att komma in på vad jag vill. Jajjemen de blir högskolan direkt efter och det har varit mitt mål under hela vägen. Men vad ska man bli då när man blir stor? Ja jag kan ju vara ärlig med att säga att jag inte vet än men jag har några utbildningar i huvudet som jag är sugen på; Ingenjörs utbildning av något slag, en utbildning som heter kreativt skrivande som är som en slags journalistutbildning samt kriminologi. Mycket olika inriktningar, ja jag vet men jag tror att det kommer att falla på plats, det brukar ju alltid göra det.
 
 
Maggie
 
 

Sommar o sol

Jajamensan!
Det verkar som om jag iallafall får några fina dagar på min semester.
I går var jag och mamma på Österlen och underbara Haväng. 
Bilderna får tala för sig själv.
 
 
 
 
 
 
Avis någon?
♥Lina
 
 
 

Utflykt

Tog en tur i vackra skåne med papsi igår. Det blev nästan så långt ner man kan komma. Vi kollade in Höllviken, Falsterbo, Trelleborg och sen tog vi en glass i Svedala innan vi drog oss hemåt.
En härlig sommarstugebåt!
♥Lina

Djungel på balkongen

Det ser ut som en djungel på vår balkong. Finare odlingar tror jag att man får leta efter på en sådan liten yta! Vi har bland annat jordgubbar som kan skördas dagligen samt en tomatplanta med jätte många gröna bebistomater, en är röd än så länge ;-) samt en massa härliga olika sorters blommor!
 
 
 
 
 
 
Maggie

Imorgon skall jag

träffa min kära väninna och hennes underbara lillfjompa!
1 år har lilltjejen hunnit bli och jag har inte hunnit ge paket så nu ska här packas in!!
 
 
Det blev en minibadbalja till favoritdockan! Komplett med ny blöja, lite tvålar, tvättlapp och självklart en badanka!
(jag kunde inte ta av plasten därav den något blanka finishen)
Mamsi ville också ge lillan något litet och satsade på en färgglad boll med nyckelpigor.
 
Tror nästan att bollen kommer vara mest poppis, visst brukar det vara så att det enkla är det mest uppskattade?
 
Nu får jag väl börja förberede lite eftersom de kommer lagom till lunch. Tänkte göra "hemmapizza" med lufttorkad skinka och mozzarellaost och en äppelkaka till efterrätt. Det blir väl bra?
 

Semesterfrulle

Såhär fin frukost passar jag på att äta när jag är ledig!
Hälsoyoghurt med kanel, linfrö och lite special K, god smörgås med skinka och mimosasallad, juice och eventuellt en god kopp the. Hur ser din frukost ut?
 
Idag har jag tvättat en maskin (var välbehövligt...) och kört ett Blossompass i min nya träningstopp och tuuunga hantlar som jag fick när jag fyllde år!
Nu vräker regnet ner och nu ska jag slänga i en maskin till, ta en härlig dusch och sen kanske jag sätter mig och kollar lite på Desperate! Man måste ju passa på nu när man äntligen är ledig. 
 
Lina

Första semesterdagen!

Japp! Nu är den här..
Vilken då?
Jo, min efterlängade semester!!!
Första dagen idag och det var helt okej att gå upp med klockans hjälp iallafall..
För idag var det min årliga tur till Ven som stod på tur!
Whoppa Whoppa!!
Tio över åtta gick jag till tågstationen, åkte till Lund, bytte tåg och åkte till Landskrona och sedan båten över till vackra Ven.
Vi fick nog ungefär alla väderlekar man kan tänka sig men vad gör väl det när det ser ut såhär?
 
Cykeluthyrningen! Har nog aldrig varit med om att det varit så många cyklar kvar. Tror vi valde en bra dag att åka, många har börjat jobba och vädret var sådär.
 
Underbara vyer
 
Det lokala bageriet där vi tog en fika under ett tak när det kom en skur. Jättelitet och mysigt, bara en lucka i "stallet" och inga sittplatser eller andra bekvämligheter.
 
Sjuuukt goda kanelbullar!!!
 
 
Cyklade förbi ett hus med en stor pil... nu är helt plötsligt den hemma hos mamsi liten!
 
Magiska stigar
 
Och branta stup
 
 
Såhär fina cyklar kan man hyra! Och visst är det vackert med sädesfälten i bakgrunden?
 
En öl till maten innan vi åkte hem!
 
Med andra ord en helt underbar dag!
 
Lina

Åland i bilder

I veckan var vi på Åland, det var otroligt fint där, klassisk skärgårdsmiljö. Tur med vädret hade vi också! Visste ni föresten att delar av Astrid Lindgrens "Saltkråkan" spelades in på Åland vid just Käringsund där vi bodde?!?
 
 
 
 
 
 
Foto: Maggie, Samsung Galaxy S
 
 
Maggie
 

sladden är funnen!

Har hittat min mobilsladd så nu kan jag bjuda på lite bilder från Stockholmsresan som vi gjorde för ett par veckor sen!
 
Fönsterglugg på hotellrummet mot nybrokajen
 
Rosé på Djurgården i gröngräset
 
 
 
Maggie
 
 

Semeterplaner...

Jodå man måste visst ha storslagna planer inför semestern, därför har jag gjort en lista som skall prickas av;)
 
1. Njuta av ledigheten, dvs ligga kvar lääänge i sängen på morgonen och gärna äta frukosten där också innan man tar förmiddagsluren.
2. Ta dagen lite som den kommer... inte några jobbiga måsten eller trista saker.
3. Göra en ansiktsmask
4. Göra hårinpackning
5. Gå till en ny frissa för uppfräshning.
6. Måla naglarna och tånaglarna i härliga semesterfärger.
7. Koppla bort jobbet helt och hållet.
8. Ta några sköna promenader.
9. Åka till havet och bränna näsan samt känna sanden mellan tårna.
10. Om det är trist väder kan man ju alltid baka en kaka, ja eller kan man shoppa;)
11. Träffa  fina vänner och familj
12. Läsa några sköna böcker.
 
Har man tur kanske man får se en eller annan goding på playan;)
 
 
 
Nej nu får listan vara klar, man vill ju inte bli helt utarbetad, det är ju trots allt semester jag skall ha!
 
♥Lina
 
 

ännu en bok...

Nu var det den här som under denna veckan fick min uppmärksamhet.
Jag gillar verkligen Anna Jansson och denna var inget undantag. Tror detta var en av de första hon skrev (har visst läst i fel ordning..) och visst kan man ibland riktigt känna hur en författare utvecklas och bara blir bättre för varje bok?! Eller är det bara jag som känner så?
Nu har jag precis kommit hem från jobbet och det innebär att jag from. nu och tre veckor framåt har SEMESTER!!! Fattar ni hur skönt det ska bli att slippa alla gnälliga och klagande kunder om än bara för ett tag för att hämta lite krafter inför hösten. Har inte direkt någon planerat förutom en tur till Ven med en kompis (vi brukar göra det varje år). En resa till varmare breddgrader hade ju som sagt varit riktigt nice men vi får väl se.
 
♥Lina

RSS 2.0