Till granen!

Denna söta aftonväska fick jag av bästisen och hennes söta lilla tjej! En miniglitterväska att hänga i granen! Passar ju perfekt till en väskgalning som mig;) 
 
 
Lina

New in

Nya kängor från Din Sko 899 kr i skinn och dessutom varmfodrade, perfekt! Nu kan snön få komma!! *längtar*
 
 
 
Maggie
 
 

Ny middag!

Ja, självklart äter vi inte gammal mat men rätten var för mig ny!
Gick på ica och hade noll inspiration idag. I korgen låg en paket leverpastej och ett paket bacon, Kul värre. Sen hittade jag en hylla full av olika kryddmixer! Testade denna. Jag gillar ju inte direkt korv så det kändes kul att testa denna med kyckling istället. 
Jag gömde påsen illa kvickt och sambon gillade det starkt! (han trodde ju att det var jag som hade kockat själv..hihihi) Jag drog i baconen oxå och det blev bra. Jag gillar kryddig mat men tyckte nästan att den var lite väl kryddad, Man kanske ska ta i lite mindre krydda nästa gång. 
Men iallafall, bra när man inte kommer på ngt annat!
♥Lina

Minns ni...

Nu när Lina började prata om serier så började jag tänka på den klassiska serien Tre kronor som sändes under 90-talet. Åh man satt ju som klistrad under varje avsnitt och diskuterade livligt med polarna i skolan om vad som skulle hända i nästa avsnitt, minns ni? åh vilken nostalgi!
 
Bimbo som var den tuffa bruden som så tragiskt dog i en busskrach i ett avsnitt och som hade ett förhållande med Klimax som man tyckte var oerhört snygg!
 
Gunvor och hennes fästman som alltid var så sur, minns ni?
 
 
 
Å Reine och mimmi så klart! Mimmi med sina piffiga outfits och Reine som ALLTID ställde till det på ett eller annat sätt! Och sen han sektledaren som kom till samhället med orden: Hej Jesus! Efter det kom det en massa nya karaktärer och allt spårade ur kan jag tycka som det oftast gör i sådana här serier! Men underhållande var det!
 
Ja de var tider de! Man kanske borde köpa eller önska sig Tre kronor-boxarna i julklapp och åka på en liten nostalgitripp!
 
 
Maggie
 
 

Serier

När det är mörkt o trist ute är det gott att bänka sig framför en tv-serie. 
Alla dessa boxar som släpps till höger och vänster tycker jag är fantastiska. 
Själv har jag hela Friends, Sex & the City, snart hela Desperate and I lovvve it!
Så jäkla härligt att slänga sig i soffan och se en hel rad med avsnitt, sova lite middag;), spola tillbaka (säger man fortfarandeså?) och titta lite till.
Här kommer en lista på serier jag gillar eller har följt från och till!
Utan inbördes ordning, orkar inte sortera...
How I met your mother
Big Bang Theory
 
Sex & the City
Gossip Girl
 
Revenge
Solsidan
 
Gilmore Girls
Grey´s Anatomy
 
New Girl
 
Åååååh Bevvan såklart!!!
 
Här var tio av mina absoluta favoriter!
Vilka är dina Maggie??
Lina

snörvel snörvel

Usch och fy så sjuuuk jag är. Tror jag fått en redig mansförkylning, även kallad bonnaförkylning här i söder. 
Näsan rinner och är täppt om vartannat, halsen retas och ömmar. Har frusit mig genom flera nätter och inte sovit alls fram till igår då jag kom på knepet! Jag brukar ta till detta kärringknepet då och då men denna gången blev jag helt knockad och sov först 4 timmar på soffan på eftermiddagen sen nästan hela natten.
Varmt grönt té, gärna med riven ingefära och skivad citron, ev mynta, massor av flytande honung och en rejäl skvätt sprit. Nu blev det vit rom och det verkar funka finemang!
Som en varm grogg:) hihihi... Dingdong Godnatt!
Lina
 

Årets julklapp...

Årets julklapp blev hörlurar! Spännande värre! eller?...
 
 
 
Tittade runt lite och hittade lite roligare (?) alternativ....
 
 
 
 
 
 
Maggie

mer gympa?

Frågan är om denna hade fått mig ut på fler turer?
Det är inget löpband utan ett promenadband. Bra tycker jag då man kan sätta igång en serie eller film och promenera under tiden. Såg att Classe hade rea på dem just nu. Sen är det ju självklart alltid bra att komma ut i friska luften men jag orkar verkligen inte ta mig ut när det är så jäkla kallt ute!
Brrrrrrrr
Lina

Breaking dawn part 2

Ja den är äntligen här! Som jag har längtat, den sista delen i twilightserien. Har inte sett den än men ska inom en snar framtid!
 
 
 
 
 
I denna sista och avgörande film har Bella blivit förvandlad till vampyr! Jag har i och för sig sträckläst alla böcker så jag vet hur det går men jag har hört det ryktas om att det ska vara en knorr på slutet som inte riktigt överensstämmer med böckerna! Spännande!
 
 
Maggie
 

rabatt hit och dit!

Man märker att det går lite knackligt för handeln just nu. Trots det spås det att bli en ännu galnare köphets än någonsin denna julen. 
Igår fick jag inte mer än tre olika brev från MQ, JC och Twilfit med 20% rabatt på allt. 
Bra för mig men hur bra är det för företagen egentligen? 
Eftersom jag själv arbetar i butik så vet jag hur ett lager ser ut inför julen, dvs knökfullt och man vet ju att massor kommer att hamna på rean. 
Visst känns det som om det borde gå att göra något åt detta vansinne. Kedjorna köper ju mängder dels för att de hoppas på en fantastisk försäljning men också eftersom de troligen får ett bättre pris om de köper större mängder. 
Till slut hamnar ju en massa på rean och som den shoppinggalningen jag ibland är, vet jag ju att priserna under rean kan vara skrämmande låga. En ond cirkel som bör brytas. Tänk så många liter vatten och giftiga kemikalier som används i tillverkningen av dessa kläder bara för att vi ska kunna handla billigt. 
Flera företag fick sig en känga för ett tag sen när det återigen uppdagades i tv om de olidliga förhållanden för de som arbetar i dessa billiga fabriker. Det är ju självklart ingen nyhet men man kan ju hoppas att något händer, att företagen faktiskt sätter heder i att börja arbeta på ett schysst sätt!
Skulle du vilja jobba här?
Bilden kommer från Svd.se
 
Det är ett svårt val det där. Fast många skulle säga att det är lätt. Visst vill man ju att ens pengar ska räcka till mycket? Och tyvärr brukar de märkena som har schyssta villkor vara några (flera) hundringar dyrare. 
Hur resonerar du?
Lina

Kalles Jul!

Som vanligt ska hela Sverige sitta bänkad och kolla på Kalles Jul trots att vi sett samma teckande filmer 30gånger förut. I år blev jag glad när jag hörde att Sarah ska vara julvärd!
Jag tycker att hon är så fin och ödmjuk. Tror det var ett mycket bra val som kommer gå hem i stugorna. 
Vem hade du velat se som julvärd?
Lina

Fars dag!

På söndag är det fars dag, glöm inte det!
Och vad ska man ge papsi då?
Ja, nu när man har (för längesedan) vuxit ifrån att komma undan med en hemmaritad teckning får man ju fixa ngt ordentligt. 
Man kan bjuda på middag eller kanske låta sig bjudas på middag;)
Slipsen ska man nog skippa ifall det inte är så att din pappa sitter på kontor och använder det dagligen.
Satsa istället på en snygg t-shirt eller hahaha... strumpor och kallingar behövs ju alltid. Märks det att jag jobbar med herrkläder? 
Här kommer några förslag
Mq har denna fina tröjan för 499:-
Boxershorts från BB 2pack för 399:-
En snygg t-hirt för 199:-
 
Alla plagg från MQ
 
En god whiskey brukar alltid vara uppskattat eller om man inte vill ge bort alkohol så kanske papsen gillar tex kaffe väldigt mycket. Isåfall kan man ju köpa några nya kaffemuggar och ett riktigt gott färskmalet kaffe på ngt kafferosteri.
På designonline kan men just nu köpa denna snygga kaffekopp från Design House Stockholm för 99:- 
Jäkligt snygg, Både enkel och elegant och passar papsen perfekt!
När jag satt och surfade runt hittade jag denna underbara kopp från Rörstrand av Lovia Burfitt
Lovellly!!! (mer tänkt till mig själv då alltså...)
Har ni fått några bra tips nu då?
Lina

gråt ut..

Nej Maggie jag klarar inte se sånt!
Christian the lion har jag sett förut och tårarna sprutade (såklart) de andra två såg jag inte. Nej, jag vill att allt ska vara som på americas funniest, galna katter som hoppas i gardinerna eller bara är gulliga, eller söta vovsingar som staplar rundor på sina alldeles för stora tassar. 
Eller som denna! 
Hahaha, schysst mamma!
Vad gillar du att titta på?
Lina

Gråt ut!

Jag är ganska blödig av mig och kan faktiskt tycka att det är skönt att gråta ibland, lätta på trycket. Så jag skulle vilja rekommendera en sida där sorgliga youtube-klipp är samlade.. gå in där om ni känner för att gråta en skvätt!
 
http://projectgoodcry.com/button
 
 
 
 
 
 
Glöm inte att ladda med en massa näsdukar, det kan behövas!!
 
 
Maggie
 
 
 
 

Emporia

Ännu ett köpcenter har slagit upp portarna i Malmöregionen. Vet inte vilket i ordningen. Jag och sambon var där en snabbis igår bara för att se spektaklet. 
Vi åkte dit ganska sent, de har ju öppet till 20! även på helgen... Stackars de tjejer o killar som jobbar där.
Entrén är ju minst sagt pampig eller vad tycker du?
 
En av trapporna upp.
 
 
Alla kedjorna var såklart representerade men även en hel del nya butiker samt 7D-bio, bilhall, mataffärer, systembolaget, ja där fanns något för alla. Och så fint och flott.
Det blev ingen shopping denna gång, där var så mycket folk att det kändes bra att bara gå och kolla lite. 
Jag tycker det är stressigt att prova när där är köer till provrummen och sen kommer jag väl mest att handla på Burlöv Center nu när jag har fått ett fett presentkort där!
 
Trevlig helg alla!
♥Lina
 

RSS 2.0